Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати
×

Грешка

Категоријата не е најдена

Прочитајте го истражувањето за медиумската писменост во основното образование
Прочитајте го истражувањето за медиумската писменост во основното образование
Четврти летен средношколски камп на „Медиум“
Salient
Не игнорирај! Реагирај!
Не игнорирај! Реагирај!
Човекот - најголем непријател на природата
Човекот - најголем непријател на природата
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<span style="font-size: 13pt;"><a href="http://www.medium.edu.mk/srednoskolski-medium/strip" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #e21962;">Стрип</span></a></span>
                Стрип
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<span style="color: #e21962; font-size: 13pt;"><a href="http://www.medium.edu.mk/vesti/galerija" target="_blank">Фото</a></span>
                   Фото

„Изрази се
преку медиумите“

Институтот за комуникациски студии (ИКС) ги додели наградите за најдобрите средношколски медиумски производи добиени на конкурсот „Изрази се преку медиумите“. Темата за годинешниот конкурс е „Сакам да живеам во чиста околина“.

Не игнорирај! Реагирај!

Кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ му беше претставена на принцот Едвард, грофот од Весекс, на приемот што во негова чест го организираше Британската амбасада во Скопје.

Изрази се преку медиумите

е-Медиум

Кој е Newsman?

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е непрофитна, научна и истражувачка организација, која работи во неколку области кои заеднички придонесуваат кон демократизација на општеството.

Дома

ДОМА е онлајн платформата на Институтот за комуникациски студии која што се фокусира на заштитата на животната средина.

Дознај повеќе

ДигитАкт

ДигитАКТ е онлајн платформа каде што можете да најдете ресурси кои ќе ви помогнат подобро да комуницирате со целните публики преку дигиталните медиуми.

Дознај повеќе

Тестемонијал

Стефан Митиќ

„Пишувањето за „Медиум“ и учеството на Медиумскиот ден и Кампот за медиумска писменост во Штип ме изградија како личност. Учам како да пристапам кон информациите кои ме опкружуваат, ја развивам својата пасија кон пишувањето, а ја совладав и вештината на јавно говорење. Сега имам критички став и размислувам аналитички.“

-Стефан Митиќ
Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk