Фаца на месецот

Биди новинар и интервјуирај познати личности чиј успех или искуство вреди да се сподели со младата публика.

Лука Ѓорѓиевски, вокал и гитарист во бендот „Фанк шуи“

Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија во Скопје

Постојам за да ја направам публиката среќна

Средношколци од „Карев“ го интервјуираа актерот Атанас Атанасовски

Изабела Пан

Васил Зафирчев

Игор Алексовски

Даниел Шијаковски

Матеј Поп Дучев

Мартин Ѓоргоски, главен лик во филмот „Џган“

Ана Костовска

Стојанче Стоилов, ракометар

Огнен Јанески

 Ѓорги Ставриќ, Средношколски пленум

 Марјан Георгиевски, актер

 Влатко Васиљ, твитерџија

Сашко Коцев, актер

Слободанка Чичевска, актерка

Среда, 18 Февруари 2015 12:38

Креирам и остварувам

 Ива Спасовска, моден дизајнер

Огнен Јанески, ТВ водител

Петок, 26 Декември 2014 08:00

Уживам во неврзан муабет

 Жаре „Еден на еден“

Понеделник, 15 Декември 2014 12:01

Сé се сведува на 1% талент и 99% работа

Зои Блаж, пејачка

Ана Јовковска, новинарка

Четврток, 11 Декември 2014 11:45

Знам, многу сонувам

Интервју со младата поетеса Бека

 Марија Јаневска, писателка

Бетмен Велит

Драган Спасов – Дац

Бени „Нонстоп“

Пола Поиндекстер

Софија Теодор

За проектот

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста во партнерство со Институтот за различности во медиумите од Лондон и со дневниот весник „Нова Македонија“ во периодот 2016-2018 г. ќе го реализира проектот „Медиумска писменост во ера на наплив на информации: Македонска коалиција за медиумска и информациска писменост“.

Повеќе

За весникот „Медиум“

„Медиум“, весникот на сите средношколци е плоштадот на слободата на младите луѓе. Средношколец си и сакаш да пишуваш во весник. Стани дел од редакцијата на првиот средношколски весник кој излегува еднаш месечно во „Нова Македонија“.

Повеќе

 
Адреса
ул. „Јуриј Гагарин“, бр. 17/1-1, Скопје тел. 02 / 30 90 004