Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

maraja-kiri-45Илјадници образовани ученици со кариери во стопанството, политиката, културата и образованието се гордоста на скопското училиште „Марија Кири – Склодовска“, кое овој месец одбележа 45 години од своето постоење.

На пригодната свеченост, ученици, професори и поранешни вработени се присетија на успесите и наградите во текот на изминатите децении, меѓу кои и најголемото признание на Град Скопје – 13-ноемвриска награда за особено достигнување во образованието. Денес, во училиштето се образуваат повеќе од 900 ученици на македонски и албански јазик во гимназиско и стручно четиригодишно образование. Училиштето е подарок од Република Полска после катастрофалниот земјотрес во Скопје.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk