Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

sred-humanitПовеќе од 1.200 литри вода и големи количини средства за лична хигиена собраа учениците од скопската гимназија „Јосип Броз Тито“ за да им помогнат на жителите од загрозените региони по последните поплави.

Средношколците ја обезбедија потребната помош за само два дена, покажувајќи ја нивната хуманост и благородност. Ученциите од скопското училиште „Кочо Рацин“, пак, организираа акција за донација на парични средства кои ќе бидат уплатени на едена од сметките за помош на загрозените жители. Во хуманоста се гледа големината на човекот, порачаа учениците.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk