Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

koco-racin-volontiraСо настап на училишниот музички оркестар и делење летоци со пораки за волонтирање, средношколци од скопското училиште „Кочо Рацин“ го одбележаа Светскиот ден на волонтерството - 5-ти декември во еден од трговските центри во Скопје.

Со ваквите активности, учениците сакаа да ги поттикнат младите активно да се вклучат во општеството и да придонесат за доброто на својата заедница. Настанот го организираше СУГС „Кочо Рацин“ и Здружението за младински активизам „Обединета младина“, а се вклучија и волонтери на „Волонтерски центар Скопје“ и платформата „Лице в лице“.

 

Елена Поповска, НВО „Обединета младина“

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk