Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

jbt-chas-privatnostКолкав број од учениците добиваат, а колку од нив испраќаат провокативни фотографии на социјалните мрежи? Колку имаат креирано лажни профили и со која цел? Колкав е процентот на родители кои се информирани и загрижени? Што велат тие, а што учениците?

Одговорите на овие и други прашања на учениците од скопската гимназија „Јосип Броз Тито“ им ги дадоа заменик народниот правобранител Васка Бајрамовска –Мустафа, директорот на Дирекцијата за заштита на личните податоци Димитар Ѓеоргиевски и директорката на училиштето Татјана Стојанова Дуева. Целта на проектот е подигање на јавната свест и едукација на учениците, професорите и наставниците за заштита на личните податоци.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk