Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

stip-srednosСредношколци од штипското музичкото училиште ја презентираа македонската народна музика на заеднички концерт со Државниот конзерваториум на турска музика во Истанбул.

Програмата беше составена од обработени традиционални песни, аранжирани за оркестар и народни инструменти од професорот Илија Ќосевски. Како изненадување за публиката се изведоа и турски народни песни. Концертот во Истанбул го одржа оркестарот под диригентска палка на професорот Тоше Митрев и Народниот оркестар во класата на професорот Илија Ќосевски при средното музичко училиште во Штип, „Сергеј Михајлов“.

Автор: Илија Ќосевски, професор во ДМУЦ „Сергеј Михајлов“ - Штип

 

stip-srednos1   stip-srednos1   stip-srednos1
Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk