Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

dzifoniОколу 50 ученици од скопското средно училиште „Јосип Броз Тито“ беа дел од вториот филмски фестивал за млади „Џифони“.

Средношколците учествуваа на повеќе дебати и работилници во кои креативно се изразуваа и разменуваа искуства со врсници од десет држави, а за кариерата и начинот на работа разговараа со актерите Никола Ристановски, Сашко Коцев и Лабина Митевска. Незаборвна вечер имаа и со театарот „Сан Карло“ од Неапол, кој им ја доближи италијанската култура. Фестивалот е дел од најпознатиот фестивал за млади „Џифони експириенс Италија“.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk