Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

brakja-milad-50Училиштето „Браќа Миладиновци“ во Скопје ги прослави јубилејните 50 години постоење со неколку настани во текот на годината.

Во ноември, училиштето ја промовираше монографијата „Минато, сегашност, иднина“, а во мај во Драмскиот театар беа организирани повеќе приредби. Изведбата на танци од КУД „Китка“, драматизации и видео записи со познати личности кои се школувале во училиштето беа само дел од репертоарот кои учениците го подготвија со нивните професори. При првата промоција на монографијата беше отворен кариерниот центар во училиштето, а втората промоција беше организирана во спомен собата на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“.

Христина Трпчевска III1, СУГС „Браќа Миладиновци“

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk