Активирај се |

Кампот за медиумска писменост во 4 минути

33 учесници од 17 училишта од 10 града овој јануари учеа како да препознаат дезинформации, да пишуваат вест, да направат добра фотографија, да снимаат и монтираат видеа на телефон.

Резултатот од кампот за медиумска писменост се 5 фото приказни и 7 видеа кои имавте прилика изминатите два месеци да ги гледате на www.medium.edu.mk.

Откако слегнаа впечатоците од Кампот ги прашавме учесниците како си поминаа и дали она што го научија им беше корисно.