Активирај се |

Младите vs. дезинформациите

feat-img

Што е дезинформација? Како да проверам дали информацијата е вистинита? Дали посетувате обуки за препознавање дезинформации? Ова се дел од прашањата кои им ги поставивме на средношколците од АСУЦ „Боро Петрушевски“ во Скопје. Освен што одговорија на нашите прашања ни дадоа и одлични препораки како да се заштитиме од дезинформации.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Ангела Рајчевска
Снимател: Иван Поповиќ
Снимање на тон: Александар Стаматовски
Монтажер: Ристо Душковски