Активирај се | Создадено од вас |

Со музика, рецитал и скеч одбележан патрониот празник на СОУ „Цар Самоил“ во Ресен

feat-img

Во свет каде образованието често зазема централно место, од витално значење е да се слави напорната работа и достигнувањата на учениците, наставниците и целата училишна заедница. Една таква прилика што го опфаќа духот на празнувањето е годишниот патрон празник на СОУ „Цар Самоил“ во Ресен, настан кој оди подалеку од вообичаеното и се трансформира во голем спектакл.

“Срцето” на секоја голема училишна манифестација е музиката, но има ли подобар начин да се внесе енергија? За атмосферата беа задолжени неколку локални бендови со различни музички стилови и со својот талент и дадоа посебен белег на оваа вечер.

Покрај музичарите, голем белег на сцената и дадоа и учениците кои учествуваа во изведувањето на театарските дела. Овие чинови, внимателно напишани и извежбани од драмскиот клуб на училиштето доведоа до емотивно возење на ролеркостер. Од драми кои тераат на размислување, до комедии кои предизвикуваат засмејување, театарските дела го демонстрираат неверојатниот талент и посветеноста на младите актери и актерки од училиштето.

Голем дел од вечерта беше посветен и за наградување на најдобрите ученици. Дипломите се симбол на нивната посветеност, упорност и академска извонредност. Овие награди им беа доделени на оние  кои се истакнале во различни области. Секоја диплома е доказ за нивната напорна работа и служи како потсетник за достигнувањата, мотивирајќи ги да се стремат кон уште поголеми успеси во иднина.

Ова беше вечер што остави трајно влијание врз сите, ноќ на славење, единство и инспирација, потсетувајќи не на моќта на образованието и на неверојатниот потенцијал што се крие во секој ученик.

Автор: Теона Колодезни, ученичка во СОУ „Цар Самоил“