Активирај се | Создадено од вас |

„Алгоритам“ во ФИНКИ

feat-img

Учениците од ПСУ „Алгоритам Центар“ го посетија Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство.

Тие се запознаа со основите на интелигентната роботика, им беше презентиран „супер комјутерот“ – најпаметниот и најбрзиот компјутер во Македонија, работеа на смарт таблите во училницата на 21-виот век и видоа како фунцкионира софтверот за мерење на загаденоста на воздухот во Скопје. Учениците се забавуваа и со малиот андроиден робот НАО, со вградени камери и 3Д ласерски скенер и со способност за маневрирање.

Aлександра Богдановска, ПСУ Алгоритам Центар – Скопје