Активирај се | Создадено од вас |

Цените на продуктите во вис

feat-img

Колку чинеа продуктите и нафтените деривати пред 4 месеци, а колку денес? Анализираа Арменд Мурсели и Илина Сековска. Граѓаните велат дека тешко можат да го издржат поскапувањето, Владата ја замрзна трговската маржа, а стопанствениците реагираат дека товарот останува врз бизнис секторот.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.