Активирај се | Создадено од вас |

Дебата во „Орце“: дали сме зависни од социјалните мрежи?

feat-img

Дали социјалните мрежи се толку многу навлезени во нашите животи што стануваме зависни од онлајн присуство? Дали и како тоа се одразува на средношколскиот живот, но и на комуникацијата со луѓето околу нас? За овие прашања дискутираа учениците од скопската гимназија „Орце Николов“ на дебата „Orce talks” со професорот по психолошки науки на Институтот за психологија во Скопје – Огнен Спасовски и со студенти по психологија.

Niz hodnicite OrceУчениците се свесни за новиот ритам на живот, но и отворено се прашуваат за позитивните и негативните последици од истиот. „Сè што правиме на социјалните мрежи е со желба да документираме нешто, но дали тоа го правиме само за да споделиме, или пак за луѓето да добијат некаква слика за нас? – праша  гимназијалката Андријана Пејчиновска, која е и иницијаторка на овој настан.Niz hodnicite Orce2

Идејата е вакви настани во училиштето да се одржуваат еднаш месечно.

Стефан Митиќ, „Орце Николов“-Скопје