Активирај се | Создадено од вас |

Интеракција помеѓу човекот и природата

feat-img

Петнаесет метарските Колешински водопади пленат со својата убавина

 

Напуштената фабрика ја нарушува природноста на Моноспитовско блато

 

Колешинските водопади, иако се заштитени, се жртва на недомаќинското управување

 

Урбаниот начин на живот се доближува дури до границата на Моноспитовско блато

 

Мокрински извори – сведоштво како човекот ја менува природата во своја корист.

 

Замислете да сте инсект. Ова е вашиот секојдневен кошмар на јаве.

 

И покрај несовесните активности на човекот, шумата воодушевува. Уште колку?

 

Петрина Станковска, СОУ „Наум. Н. Борче“, Крушево
Василаки Ѓорѓиоски, СОУ „Јане Сандански“, Струмица