Активирај се | Создадено од вас |

Јане Миланов, професор: Младите отворено да кажат кои се нивните потреби

feat-img

Се повеќе млади луѓе од источна Македонија се иселуваат. Иселувањето не е единствено решение, потребна е борба и упорност од младите и да ги притискаат државните институции да ги подобрат животните услови во земјата. Разговорот со професорот Јане Миланов од Штип го водеа Стефанија Стојкова и Алмедина Ибрахимовиќ.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.