Активирај се | Создадено од вас |

Кој се крие зад Мрачниот феникс, Кетвоман, Алекстраза…?

feat-img

Јулија Митревска од Охрид има мошне необично хоби – изработува костими кои се инспирација од грчката, словенската и нордиската митологија, така се облекува и се фотографира за социјалните мрежи. Неодмана била храбра и излегла на кафуле облечена како предатор од видео-игра. Оваа уникатна приказна ја пренесуваат Викторија Петровска и Александра Овчарска.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.