Активирај се | Создадено од вас |

Нема гинеколог во речиси половина од општините

feat-img

Жените во речиси половина македонски општини не можат да посетат гинеколог. Во нивните средини гинеколог нема. Жените од селата, пак, поминуваат и по километри за да стигнат до гинеколошки преглед. Видео на Оја Самет и Благоја Филиповски.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.