Активирај се | Создадено од вас |

Младите од Македонија и Албанија заедно учеа за светското наследство од региoнот

feat-img

Вкупно 90 средношколци од Македонија и Албанија беа дел од младинскиот камп „Светското наследство во рацете на младите“ кој се одржуваше во Охрид во текот на изминатава недела. Во рамки на ова едукативно дружење, учесниците имаа можност да се запознаат со вештините за изработка на филигран, со копаничарството, со народната музика, со сликањето, изработката на кошници и други стари занаети кои се дел од богатото културно наследство во овој регион.