Активирај се | Создадено од вас |

Потребни се наставници фасилитатори

feat-img

Наставните кадри во образовниот процес се клучни за развојот на младите луѓе. Андреј Чоловиќ преку неговиот видео поткаст пренесува колку е важно наставниците од предавачи да станат фасилитатори при пренесување на знаењето и вештините, за се подобри образованието на младите.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.