Активирај се | Создадено од вас |

„Прозорец“ – емисија креирана од средношколци на кампот за медиумска писменост во Штип

feat-img

30 средношколци од цела Македонија за четири дена успеаја да ја направат ТВ емисијата „Прозорец“. Дел од темите се локални, од Штип, а дел се однесуваат на младите и нивниот однос кон медиумите.

Продукцијата се случуваше во јуни во Штип, кај домаќините-предавачи на Одделот за ТВ и радио при Унивезитетот „Гоце Делчев“ кои заедно со нивните колеги од Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и дневниот весник „Нова Македонија“ го организираа средношколскиот камп за медиумска писменост.

Емисијата „Прозорец“ е изработена во рамки на  проектот „Медиумска писменост во ера на наплив на информации: Коалиција за медиумска и информациска писменост“, поддржан од Европската Унија.