Активирај се | Создадено од вас |

Штипјани бараат велосипедска патека

feat-img

foto prikazna risto stojanovski 1Ристо Стојановски (68) од Штип ни раскажува дека е љубител на велосипеди уште од својата 12та година. Тој вели дека порано било побезбедно да се вози велосипед бидејќи сообраќајната култура била на повисоко ниво, а денеска воопшто не се внимава и тој бара да се направи велосипедска патека.

 

foto prikazna risto stojanovski 2Бидејќи во градот Штип нема велосипедски патеки а по тротоарите се движат пешаците велосипедистите мораат да возат по сообраќајните ленти каде што се движат возилата.

 

foto prikazna risto stojanovski 3Децата во градот Штип немаат безбедно место каде што може да се движат.

 

foto prikazna risto stojanovski 4Луѓето немаат каде да ги оставаат велосипедите, па затоа ги оставаат на тротоарите каде што се јавуваат расправии.

 

foto prikazna risto stojanovski 5Освен велосипедистите кои што немаат велосипедски патеки тука се и децата кои што возат ролери кои исто така се движат по сообраќајните ленти заедно со возилата.

 

foto prikazna risto stojanovski 6Дури и моторџиите се свесни на користа од велосипедите.