Активирај се | Создадено од вас |

Војо Цветановски, пантомимичар: Тивката уметност зборува гласно

feat-img

Уличен театар, пантомима и жива статуа е несекојдневна професија, па дипломираниот актер и пантомимичар Војо Цветановски се обидува да ја доближи оваа уметност до граѓаните. Тој е и организатор на уличниот уметнички фестивал за живи статуи во Скопје „Статуафест – другото лица на улицата“ со кој сака да ја презентира уметноста пред млади таленти, но и да им посочи на институциите од културата дека треба да има повеќе можности за алтернативната сцена. Видео поткастот е на Милена Цветановска, Ванеса Тримчевска и Ангела Апостоловска.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.