Активирај се | Создадено од вас |

Занаетчиството исчезнува заедно со годините

feat-img

Старите занаети сè уште постојат и имаат голема вредност бидејќи тие се наша традиција која треба да опстои. За значењето на занаетот од видеото на Симона Анакијевска и Анѓела Јакимовска.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.