Активирај се | Создадено од вас |

Зависност од технологијата

feat-img

Употребата на технолошките уреди излегува од границите на нормалното и влијае врз менталното здравје на луѓето. Иако без нив не може да се функциуонира во дигиталното време, сепак постојат начини за нивно контролирано или намалено користење. Видео на Даниел Василев и Симона Србиновска.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.