20 нешта кои нѐ очекуваат во 2024 година на полето на вештачка интелигенција
Анализирај

20 нешта кои нѐ очекуваат во 2024 година на полето на вештачка интелигенција

30.01.2024 год. | 5 мин. читање

Анализирај

Антички мумии на вонземјани од пустините на Перу 

17.01.2024 год. | 12 мин. читање

Анализирај

Нивото на инфлација: различно толкување или манипулација

15.01.2024 год. | 2 мин. читање

Натуралните показатели: Можности за манипулација во јавноста
Анализирај

Натуралните показатели: Можности за манипулација во јавноста

12.01.2024 год. | 2 мин. читање

Проблемот со презентацијата на нивото на јавниот долг
Анализирај

Проблемот со презентацијата на нивото на јавниот долг

12.01.2024 год. | 2 мин. читање

Преку пропаганда ни се сервира нездрава храна
Анализирај

Преку пропаганда ни се сервира нездрава храна

26.12.2023 год. | 11 мин. читање

Просечна нето плата
Анализирај

Просечна нето плата: колку е зголемена од лани?

21.12.2023 год. | 3 мин. читање

Анализирај

Право, правда, правичност – навидум слични, а сепак различни

11.12.2023 год. | 6 мин. читање

Анализирај

Реклами за лажни лекови, измами со злоупотреба на имиња на познати лекари 

30.11.2023 год. | 12 мин. читање