Анализирај |

Погрешно пренесена изјава

feat-img

Пази ситуација! На улица те застанува ТВ екипа и те прашува за довербата во политичарите. Обично не даваш изјава, ама ете денес си нешто посебно фина. Се опушта новинарот па те прашува и дали си задоволни како надлежните обвинителства и судови го гонат криминалот. На твојата изјава, новинарот и удира техника плукни-залепи, па сега таа звучи вака: „Сите треба да завршат во затвор…. и оваа влада на чело со премиерот!“ Исчезнале зборовите „Се разбира, ако краделе“. И сега чаре?