Анализирај

Темните патишта на алгоритмот

27.04.2023 год. | < 1 мин. читање

Анализирај

Досие: Готвачи на дезинформации

13.04.2023 год. | < 1 мин. читање

Анализирај

Многу лаги и болна вистина зад стапчињата што нè убиваат

12.04.2023 год. | 13 мин. читање

Анализирај | Чичко Мрчатор

Манипулација во комуникацијата и логичките грешки

23.03.2023 год. | < 1 мин. читање

Анализирај

(Дез)информации за масовна посетеност на настани

20.10.2022 год. | < 1 мин. читање

Анализирај

Лажни фотографии – како да ги препознаеш

20.10.2022 год. | < 1 мин. читање

Анализирај

Deep fake

20.10.2022 год. | < 1 мин. читање

Анализирај

Устав за вести – Прирачник за правилно разбирање на вестите

11.10.2020 год. | < 1 мин. читање

Анализирај

Шест совети како да се заштитиме од манипулациите

11.10.2020 год. | < 1 мин. читање