d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Фаца на месецот

Додека пребарувате по телевизиските канали ќе налетате на еден глас, тежок „бас”. Ќе го забележите момчето со лептир-вратоврска и својата контактна емисија. Разговаравме со водителот Огнен Јанески. Тој ни открива

Подготовката на мултимедијалниот проект со најдобрите интервјуа во изминатите 10 години е моменталната преокупација на новинарката Ана Јовковска. Во интервјуто за „Медиум“ вели дека никогаш не градела однос на стравопочит

Од неодамна поетеса, одамна актерка, моментално средношколка – тоа накратко ја опишува Изабела Јакимова – Бека. Таа е ново име во македонската книжевност, која само што ја издаде својата прва

Од анонимна блогерка која се појави во 2012 година, прерасна во хит на социјалните мрежи. Нејзината фан страница на Фејсбук насловена „Белешките на Лајла Грејс“ за две години собра повеќе

Еден од најпопуларните рок-пејачи на македонската естрада бил средношколец со сите петки. Бени Шеќири од „Нон стоп“ во интервју за „Медиум“ зборува за идолите на неговата генерација, се сеќава на