Гуглај паметно |

Видео: Снимај и монтирај

Видеото и телевизискиот израз се моќна медиумска алатка. Сликата која се прикажува лесно се памти и остава впечаток. Од друга страна пак, видеото овозможува да се пренесе некоја случка реално и автентично и да предизвикам емоции кај гледачите. Затоа, луѓето од светот на видепродукцијата велат: „добро раскажана приказна, предизвикува промена“. Но, за да се сними сними добро видео, треба да се знаат следните работи:

  • КАДАР
  • СЕКВЕНЦА
  • АКЦИЈА ИЛИ ЦЕЛИНА
  • КОНТРА ПЛАНОВИ
  • АТМОСФЕРСКИ ЗВУЦИ