d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Јас мислам вака

Султана Јовановска, IV-4,  СОУ,,Јане Сандански” – Струмица Во градинка не беше праведно што дел од моите врсници правеа што сакаа, додека останатите мораа да ги  почитуваат правилата, истото се случуваше во

Пратениците Александар Николовски од ВМРО-ДПМНЕ и Нора Алити од ДУИ на дебата организирана од Високата школа за новинарство и за односи со јавноста дискутираа со средношколците за нивниот активизам.  

Елизабета Коцарева, IV-2, СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш Мисли и тела оставени да се движат низ пранги на застарено патријархално општество. Дури и архитектурата наоколу ни е во правопропорционален сооднос со

Душица Ристовска, професорка во СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ Живееме во време кога филмови гледаме на интернет, фотографиите ги чуваме во мобилниот телефон, кафе пиеме на Скајп, а љубов изразуваме преку

Тамара Ќупева, професорка во СУГС Гимназија „Орце Николов“ Медиумите стануваат доминатна форма на образование и воспитание на младите луѓе. Брзите и лесно достапни информации и содржини добиваат димензија на неформално образование

Екатерина Плескоњиќ, професорка во СУГС Гимназија „Раде Јовчевски Корчагин“ Oд дамнина е јасна моќта на медиумот. Тој, неговото височество, е најголемиот моќник, креатор, стимулатор, најголемиот контролор на нашите сетила, било да