d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Јас мислам вака

Јован Иловски, СОУ „Здравко Чочковски”, Дебар Образованието е нешто што се задржува за цел живот. Стекнувањето на добро образование може да влијае врз личниот живот, животот на заедницата и целата генерација.

Анасрасија Стојковска, ученичка во СОУ„Перо Наков“ Куманово Образованието е најважниот сегмент од животот на човекот. Сè се учи додека човек е жив, додека чекори, мисли, посакува, сонува. Сите сме свесни за

Сара Ташкоска, ученичка СУГС „Никола Карев“ - Скопје Ако некој на нас средношколците би ни го поставил прашањето што да направиме нашите средношколски денови да изгледаат поинтересни, одговорот би бил: Да

Станиша Станковиќ, ОСМУ "Д-р Јован Калаузи", Битола Секоја личност, барем по едно нешто е поразлична од останатите. Но тоа што не дели и не прави сосем поинакви, всушност не прави совршени од

Ивона Минчева, СУГС „Орце Николов“, Скопје Кога веќе ја имаме Стратегијата за образование, сакам да им се обратам на одговорните за креирање на образовни реформи и развивање на образовни политики што