d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Медиумски камп 2019

Четврти летен средношколски камп на „Медиум“

Институтот за комуникациски студии во рамки на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ од 08 до 10 јуни го организираше средношколскиот летен камп за еко-новинарство во Струмица.

Во трите дена, 20-мината ученици од училишта од цела Македонија учеа за еко-новинарството и известувањето за животната средина. Струмичкиот регион е богат со природни богатства и заштитени подрачја. Водопадите во Смолари, Габрово и Колешино, Мокринските извори и Моноспитовското блато се идеални за теренска работа не само за биолозите, туку и за новинарите кои известуваат за заштитата на животната средина. Учесниците не само што научија нешто повеќе за овие природни подрачја, туку и ги применија новостекнатите вештини за фотографирање и изработка на фото стории.

 

Атмосферата на еко-кампот низ фотографии

Видете ги фото сториите на учесниците на еко-кампот