d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Да не се шири говор на омраза

Дали сите навивачките групи се радикални? Навивачката група „Паткари“ овој стереотип го побива преку уличната уметност со цртање графити. Група млади луѓе се спојуваат за да испратат порака за соживот, против радикализација и да докажат дека меѓуетничките односи меѓу младите можат да се негуваат без разлика на политичките влијанија.

 

Марија Милеска и Славица Јовческа преку видеото ни прикажуваат мала акција која прави големи промени и ги повикуваат младите да бидат дел од слични активности.

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.