d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Нема гинеколог во речиси половина од општините

Жените во речиси половина македонски општини не можат да посетат гинеколог. Во нивните средини гинеколог нема. Жените од селата, пак, поминуваат и по километри за да стигнат до гинеколошки преглед. Видео на Оја Самет и Благоја Филиповски.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.