d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

„Подземјето“

Во Тетово постоел извонреден културен ноќен живот со многу активни и плодни рап артисти кои продуцирале своја музика почнувајќи од тинејџерски години, во несоодветни услови и без современи уреди. Според нивните кажувања, слободното време генерално го минувале во пишување текстови, разговори за музика и размена на идеи.

Денес е тоа изменето. Младите се чини како да не се бават со креирање музика ниту знаат што се случувало претходно, зашто речиси и да не постои документирано видео или текст на оваа тема. Исклучок се аудио песни и видеа од настапи што може да се најдат на Јутјуб.

Со еден од оние кои доследно останале да ја негуваат музичката рап сцена во Тетово и од чие искуство може да се научи, разговараше Ангела Бошковска.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.