d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Радарот кој не простува

26 луѓе загинале во сообраќајките кои се случиле на патиштата низ Македонија во првите четири месеци оваа година, а најчесто брзите возачи ја загрозувале безбедноста во сообраќајот. Албрим Хоџа и Денис Рауфи беа на терен на автопат заедно со мобилна полициска екипа. 302 километри на час е најголемата брзина која ја измериле полициските радари.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.