d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Зависност од технологијата

Употребата на технолошките уреди излегува од границите на нормалното и влијае врз менталното здравје на луѓето. Иако без нив не може да се функциуонира во дигиталното време, сепак постојат начини за нивно контролирано или намалено користење. Видео на Даниел Василев и Симона Србиновска.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.