d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Мастер часови за медиуми и новинарство

Имањето портпарол и служба за односи со јавност може не само да им го подобри и унапреди имиџот на политичарите и функционерите, туку и да спречи да дојдат на целосно

Доколку шетате во природа во Радовиш и радовишко, голема е веројатноста да се наоѓате на археолошки локалитет без да знаете. Причина за тоа се неозначените и незаградени локалитети кои во

23-годишната Медина Ахмед од Гостивар лани конечно реши да го пријави постојаното насилство од нејзиниот поранешен сопруг и братот.

Да се биде писател за деца е пред сѐ голема одговорност. Оваа професија не е едноставна зашто треба да поседувате и талент и широки познавања за литературата, педагогијата, псхилогијата

Како една стара печатница може да стане модерна и урбана теретана? Каролина Ѓурковска и Николина Стојановска преку овој пример сакаат да ги мотивираат оние кои се помалку храбри да започнат

Јулија Митревска од Охрид има мошне необично хоби – изработува костими кои се инспирација од грчката, словенската и нордиската митологија, така се облекува и се фотографира за социјалните мрежи.

Република Северна Македонија е сè уште во „чекалната“ на Европската Унија за започнување на преговори за членство. Со проширување на Европската Унија со земјите од Западниот Балкан, ЕУ има за