d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Мастер часови за медиуми и новинарство

„Залудно трошиме време за патување до факултетите, мене ми треба еден час да стигнам до Медицински факултет. Со онлајн студирањето имав време за сè, ги слушав предавањата, завршував некои обврски

Во состојба кога Украина очекува поголема поддршка од НАТО, ветото на Турција е само доказ за разединетоста во рамките на Алијансата. Заедно со Хрватска, покажуваат незрелост за да бидат дел

Уличен театар, пантомима и жива статуа е несекојдневна професија, па дипломираниот актер и пантомимичар Војо Цветановски се обидува да ја доближи оваа уметност до граѓаните.

Постојат групи ентузијасти и здруженија на граѓани кои работат тивко, а нивната работа е најгласна. Работејќи за доброто на градот ја зголемуваат индивидуалната свест.

Наставните кадри во образовниот процес се клучни за развојот на младите луѓе. Андреј Чоловиќ преку неговиот видео поткаст пренесува колку е важно наставниците од предавачи да станат фасилитатори при пренесување

Жените во речиси половина македонски општини не можат да посетат гинеколог. Во нивните средини гинеколог нема. Жените од селата, пак, поминуваат и по километри за да стигнат до гинеколошки преглед.

Употребата на технолошките уреди излегува од границите на нормалното и влијае врз менталното здравје на луѓето. Иако без нив не може да се функциуонира во дигиталното време, сепак постојат начини