Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Медиумски ден

По четврти пат, Високата школа за новинарство и за односи со јавноста го организираше Медиумскиот ден за средношколците од Македонија. Вкупно осум медиуми: дневниот весник Нова МакедонијаМРТ1 ПромоTV21TERA TV (Битола) и ТВ Плус (Куманово), ТВ Вис Струмица, Makfax и Радио МОФ беа домаќини на над 130 ученици од Скопје, Дебар, Валандово, Богданци, Кавардарци, Велес, Битола, Куманово, Св. Николе.

Учениците можеа од своите домаќини новинари да дознаат повеќе детали за функционирањето на различни информативни редакции и медиуми, да дискутираат за новинарската професија, но и да дознаат повеќе за професионалните новинарски стандарди.

Настанот се организира во рамките на проектот „Коалиција за медиумска писменост“ што Високата школа го реализира во партнерство со Институтот за различности во медиумите и весникот „Нова Македонија“, а со поддршка на Европската Унија.

 • poseta-na-nm-banskoliev-(10)
 • 47480401 2024523934250579 4012100019740999680 n
 • 47388814 2024524754250497 2133774468873453568 n
 • 47369288 2024524634250509 2498593955977887744 n
 • DSC 4801
 • DSC 4365
 • 47318149 2373904315971882 6780511668158857216 n
 • IMG 20181205 135714
 • DSC 4934
 • 0-02-05-400e61b6a44742687e6df6ef37e67120c790049834b4e44c4597ff77c80faa5a 4f0052ad
 • 0-02-05-e26729fb1c1b7445dfbb47400ac86d2c17897371c0d835a9d96041fe7205417b 9eac032
 • GIL 4774
 • DSC 4692
 • IMG 20181205 114113
 • DSC 4958
 • 0-02-05-c220728c6887306c77aef75a25ede87dc3de0334dd178eab4c98514e8cebf46c 1d38bc8
 • poseta-na-nm-banskoliev-(10)
 • 47480401 2024523934250579 4012100019740999680 n
 • 47388814 2024524754250497 2133774468873453568 n
 • 47369288 2024524634250509 2498593955977887744 n
 • DSC 4801
 • DSC 4365
 • 47318149 2373904315971882 6780511668158857216 n
 • IMG 20181205 135714
 • DSC 4934
 • 0-02-05-400e61b6a44742687e6df6ef37e67120c790049834b4e44c4597ff77c80faa5a 4f0052ad
 • 0-02-05-e26729fb1c1b7445dfbb47400ac86d2c17897371c0d835a9d96041fe7205417b 9eac032
 • GIL 4774
 • DSC 4692
 • IMG 20181205 114113
 • DSC 4958
 • 0-02-05-c220728c6887306c77aef75a25ede87dc3de0334dd178eab4c98514e8cebf46c 1d38bc8

Медиумски објави

Медиумски ден во Тера со средношколци од Битола

 

Медиумски ден – средношколците во посета на ТВ21

  Медиумски ден – средношколците во посета на ТВ21
Mediumski den vo Tera so srednoskolci od Bitola   Mediumski den srednoskolcite vo poseta na TV21   Mediumski den srednoskolcite vo poseta na TV21

Медиумски ден – Стотина средношколци го посетија Радио МОФ

 

Медиумски ден во „Макфакс“ – средношколците се запознаа како да разликуваат информација од дезинформација

 

Средношколци во посета на редакцијата на „Нова Македонија“

Mediumski den Stotina srednoskolci go posetija Radio MOF   Mediumski den vo Makfaks srednoškolcite se zapoznaa kako da razlikuvaat informacija od dezinformacija   Srednoskolci vo poseta na redakcijata na Nova Makedonija

Средношколци од Богданци и Валандово учеа за медиумска писменост во Канал ВИС

 

Средношколци од „Перо Наков“ ја посетија ТВ Плус

 

Средношколци – идни новинари во посета на МРТ

Srednoskolci od Bogdanci i Valandovo ucea za mediumska pismenost vo Kanal VIS   Srednoskolci od Pero Nakov ja posetija TV Plus   Srednoskolci idni novinari vo poseta na MRT
Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk