d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

#МедиумциДома

Учениците прашуваат, одговорните одговараат

Неколку средношколци имаат прашања до надлежните за тоа што нив ги интересира: поправање оценки во време на онлајн настава, уписи на факултет, екскурзии и сл. Им одговараат од МОН и од Владата на РСМ.

Арта Курти од меѓународното училиште „НОВА“

Матеа Несторова од велешката гимназија „Кочо Рацин“

Ванеса Крстева од гимназијата „Славчо Стојменски“

Ивона Марковска од гимназијата „Ј. Б. Тито“

Кристина Павловски од гимназијата „Орце Николов“

Михаела Трајкоска од гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“

Ева Стојчевска од гимназијата „Никола Карев“

#МедиумциДома

Не се оди на училиште, се седи дома, социјално дистанцирање, нема собиранки. Ги замоливме средношколците да ни испратат видео како го поминуваат времето во изолација. Тие ни открија дека неочекуваниот корона распуст го поминуваат гледајќи филмови и серии, читајќи книги, готвејќи, дружејќи се пријателите преку различни апликации, волонтирајќи онлајн, но и учејќи.

Од нив добивме и одлични препораки за филмови, книги, серии и интерактивни апликации, како и идеи за започнување ново хоби. А едногласно ни порачаа #СедиДома и биди продуктивен!

Маја Ужевска - СОУ „Коста Сусинов“ - Радовиш

Хикару Хајакава – ученик на младинска размена (YES Abroad)

Љубен Атов – Гимназија „Орце Николов“

Лука Павиќевиќ - Меѓународни училишта НОВА

Стефан Митиќ – Гимназија „Орце Николов“

Миа Шутева – Гимназија „Раде Јовчевски Корчагин“

Калина Качоровска - Гимназија „Јосип Броз Тито“ – Скопје

Кристина Павловски – Гимназија „Орце Николов“

Леона Јариќ – Гимназија „Никола Карев“

Маја Вуевска - Гимназија „Орце Николов“

Марија Филиповска - ПСУ „Јахја Кемал“