d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Медиумска лабораторија со кумановските средношколци

„Како да знаеме кога новинарите се обидуваат да манипулираат?“, „Колку е просечната плата на новинарите во Македонија?“, „Што може да сториме ако некој недозволено објави фотографија или видео без наша дозвола?“ Сите овие прашања ги дискутиравме со ученици од втора, трета и четврта година во СОУ „Перо Наков„ – Куманово на медиумската лабораторија што по 11-ти пат ја организираат Висока школа за новинарство и за односи со јавноста и Нова Македонија.

Ваквите интерактивни предавања со средношколци низ цела Македонија се дел од проектот #КоалицијаЗаМедиумскаПисменост и средношколскиот весник „Медиум“.
Повеќе фотографии од медиумската лабораторија има тука