d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Петта медиумска лабораторија во Виница

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста со колегите од весникот „Нова Македонија“ организираа интерактивно предавање за учениците од гимназијата „Ванчо Прке“ од Виница за основните новинарски техники, начинот за пишување новински вести, употреба на медиумите како алатка за поголема гласност на младите во јавниот живот. Дел од учениците новостекнатото знаење го аплицираа во последниот број на средношколскиот весник „Медиум“.

Овие работилници се одржуваат во рамките на проектот „Коалиција за медиумска писменост“ овозможен со поддршка на Европската Унија.

Фотографиите од настанот, може да се видат тука.