Медиумски објави |

Дискусија: „Кој е излезот од пропагандната реалност?“

Што ја генерира омразата кон неистомислениците и како до описменување од пропагандата, беа дел од темите на кои се дискутираше во студиото на Радио МОФ. Дебатата беше завршен дел од шестата епизода на радио-емисијата „Мегафон“.

Со нас во студио беа Александра Теменугова од Висока школа за новинарство и односи со јавност, Петрит Сарачини од ЦИВИЛ – Центар за слобода и Димитар Низамовски од Младински образовен форум, а модератор беше Даниел Евросимоски.

Видеото од дискусијата може да го погледнете во продолжение.