SHAPE

Добредојдовте на второто издание на билтенот на проектот „Локална акција за подобри политики за заштита на животната средина“ (SHAPE) посветен на иницирање решенија на локални проблеми за заштита на животната средина.

 
res br line

Избрани шесте грантисти кои ќе решаваат локални проблеми за заштита на животната средина

Институтот за комуникациски студии во партнерство со Македонско еколошко друштво ги избра шесте граѓански организации кои во партнерство со средни училишта ќе спроведуваат иницијативи за решавање на локални проблеми за заштита на животната средина.

res br line

Ќе се заштитуваат заштитените подрачја

Граѓанските организации и средношколците кои понудија решенија за локални еколошки проблеми во регионите со заштитени подрачја и беа поддржани од Институтот за комуникациски студии и Македонското еколошко друштво ќе работат на инцијативи кои се однесуваат на: примената на добри земјоделски практики, поголем пристап до информации за работата на мерната станица „Стење“ во Преспа...

res br line

ИКС го објави истражувањето: „Локални приоритети за заштита на животната средина во регионите со заштитени подрачја“

Кои се најгорливите еколошки проблеми во регионите со заштитени подрачја? Колку во формалното образование се учи за екологијата и заштита на животната средина?

res br line

Средношколци и граѓански активисти учат како подобро да застапуваат иницијативи за животна средина

Во текот на јануари и февруари се организираат обуки за спроведување кампањи за здрава и чиста животна средина со средношколци и претставници на граѓанските организации.

res br line

Погледнете ги останатите содржини на Медиум