SHAPE

Добредојдовте на шесттото издание на билтенот на проектот „Локална акција за подобри политики за заштита на животната средина“ (SHAPE) посветен на иницирање решенија на локални проблеми за заштита на животната средина.

 
res br line

Заедно за природата: Водич за екоактивизам

Водичот за екоактивизам се фокусира на правните механизми за заштита на животната средина, екоактивизмот како граѓански ангажман, но и како да се создаваат кампањи за застапување на инцијативи од јавен интерес.

res br line

Демиркаписката клисура почнува да дише

Челевечка река ослободена од цевки, околината се чисти од платна и метални прачки. Демиркаписката клисура почнува да дише. Кога го посетивме во август, местото личеше на депонија на градежен материјал.

res br line

Медиумската писменост во акција

Средношколци, професори и претставници на граѓански организации од шест региони со заштитени подрачја на дебатата „Медиумската писменост во акција“ ги споделија своите искуства како со помош на медиумите успеале да решат различни локални еколошки проблеми.

res br line

Погледнете ги останатите содржини на Медиум