d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Градот Скопје ќе стипендира 100 најуспешни ученици-спортисти

За мотивација на средношколците, Градот Скопје, годинава, ќе додели стипендии на 100 најуспешни спортисти – средношколци кои учат во средните училишта на територијата на Скопје. Наградниот фонд кој е предвиден за стипендии на ученици и ученички изнесува 3 милиони денари, поточно по 3.000 денари во текот на осум месеци до крајот на 2018 година.

Како поддршка за средношколскиот спорт, паралелно со реконструкција на училишните објекти, ќе се обноват и спортските сали.

Како и секоја година, најдобрите екипи од средните училишта и годинава ќе имаат можност за спортска дружба со нивните врсници од странство.