d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
announcer

Биди репортер на „Медиум“

Покажи ги твоите медиумски вештини и критички способности. Испрати ни информации, фотографии, аматерски видеа или стрипови кои ќе ги објавиме на веб страницата и во весникот на „Медиум“. За ноемврискиот број на весникот, испратете ги информациите до 12-ти ноември на [email protected]

Можете да станете дел од редакцијата на „Медиум“ со тоа што ќе пишувате за различни активности во училиштето, спортски натпревари, театарски изведби, како и есеи на теми кои ги засегаат средношколците. Веб страницата и печатеното издание кое излегува како подлисток на „Нова Македонија“ се одлична можност и за твоја промоција.

Рубриките за кои можете да испратите информации, фотографии или видеа се следниве:

– „Низ ходниците“ – вести со фотографии за редовни училишни активности
– Каде бевме? – можност за интересна промоција на училиштето на половина страница со текст до 30 редови и повеќе солидни фотографии
– „Јас мислам вака“ – есеј до 30 редови на теми по твој избор
– „Херојот од мојата улица“ – текст/приказна за средношколец (до 30 редови) со интересно хоби, талент, спортски, волонтерски или хуманитарни активности, невообичаен стил на живот и сл. со повеќе фотографии; и
– „Ние испрашуваме“ – текст/приказна за професор (до 30 редови) со интересно хоби, талент, спортски, волонтерски или хуманитарни активности, невообичаен стил на живот и сл. со повеќе фотографии;

Информациите може да ги изработиш сам или заедно со учениците и професорите од твоето училиште.